För att täcka tårtorna använder jag mig till största delen av sp, sugarpaste som är en sockermassa med smak av antingen vanilj eller choklad. Den är allergivänlig eftersom att den är mjöl, mjölk, mandel, nöt och äggfri. Den är vit från början, men går att färga till i stort sett vilken färg som önskas. När det ska användas mycket svart eller röd färg använder jag mig av marsipan istället, då det är mycket svårt att färga dem i mörka färger.
För att sp'n inte ska "svettas" så spacklar man tårtorna först och det gör jag huvudsakligen med grädde. Kan använda smörkräm, men än har inte grädden svikit mig.
Nedan smaker är de jag har testat.Jag testar hela tiden nytt & är öppen för nya förslag.
Mousser:
Jordgubb
Jordgubb & rabarber
Hallon
Blåbär
Björnbär
Banan
Päron
Passionsfrukt
Kokos
Lingon
Pepparkaka
Chokladganache:
Alla sorters Marabouchoklad
Daim
Kinder Bueno
After Eight
Polly
Dumle
Nutella
Mörk, vit, ljus blockchoklad
Fluff:
Ahlgrens bilar
Marschmallows
Sega råttor
Gräddblandning:
Mandelgrädde
Chokladgrädde
Hallongrädde
Jordgubbsgrädde
Smakkombinationer:
Päron/Marabou polkachoklad
Päron/ After Eight
Päron/Marianne
Jordgubb/Mörk choklad
Jordgubb/Vit choklad
Jordgubb/Dumle
Jordgubb/Toblerone
Jordgubb/Glasskräm
Jordgubb/Björnbär
Hallon/Marabou Passion & Chili
Hallon/Daim
Hallon/Vit choklad
Hallon/Dumle
Hallon/Nutella
Hallon/Toblerone
Hallon/Blåbär
Hallon/Björnbär
Hallon/Lemoncurd
Blåbär-Hallon/Dumle
Blåbär/Vit choklad
Banan/Nutella
Banan/Chokladpudding
Nutella/Marabou Gräddnougat
Nutella/Lindt’s Chilichoklad
Lingon/Pepparkaka
Undrar över en sak, ska prova sp för första gången i helgen och alla säger att med grädden så svettas sp, hur gör du när du spacklar tårtan innan för att det ska bli bra?
SvaraRaderaDu har så fina tårter i ditt album, vad duktig du är. Har du något knep du kan dela med dig av när sp ska på tårtan eller när du kavlar ut sp, potatismjöl eller något annat.
MVH Jenny
Hej Jenny & förlåt att jag inte svarat dig tidigare. Jag hoppas din tårta blev bra. Jag spacklar alltid med grädde & tycker att det är kanon. Är det jättevarmt, som mitt i sommaren, då svettas sp'n, men jag upplever inte det i normal rumstemperatur. Jag spacklar tårtan & kavlar sen ut sp'n & täcker över den & drar den jämn. Jag använder maizena redning som jag duttar ut innan jag kavlar ut sp'n. Det är vitt & smaklöst. Då får jag loss sp'n lätt & sen kan jag borsta av det lätt om det behövs. Tusen tack för din fina kommentar. Hör bara av dig om jag kan ge andra tips. Bara kul. Mvh, Linda
SvaraRadera