tisdag 14 februari 2012

Semlor

 En stor maffig semla att sätta tänderna i.
 Massor med "grädde" & lite för mycket florsocker.
Mums Fillibabba!

Choklad tårtbottnar som innehöll päronmousse & Marianneganache.  Spacklad med grädde.  Täckt med sp.  Dekorerad med en extra tårta med samma botten & endast päronmousse.  Florsocker på toppen & "grädden" runt omkring är italiens smörkräm.

Min mamma fyllde 60 år i slutet av december.  Hon har blivit otroligt uppvaktad av kollegerna på hennes jobb & ville därför bjuda dem på tårta som tack & för att hon fyllt år.  Vi kom på att det vore kul att göra tårtor som såg ut som semlor.  Det var jättekul att se hur dessa 2 tårtorna växte fram till att verkligen se ut som semlor.  Det kom lite för mycket florsocker ovan på den ena, men det kan det ju göra på vanliga semlor oxå.  hi hi
Semlorna har serverats idag & alla hade först trott att det var 2 jättesemlor som bakats.  Fick godkänt både på utseende & smak vilket gjorde mig väldigt glad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar